Na ruim 20 maanden

Na ruim 20 maanden

20 maanden lang hebben we enkel contact gehad via WhatsApp met de leraren. Foto’s en korte video’s werden gedeeld over de situatie in The Gambia, want tegelijk met Nederland ging The Gambia in volledige lockdown. Gelukkig maar, want de gevolgen van het virus zijn daardoor minder groot als in Nederland. Desondanks was er voor ons geen mogelijkheid om verantwoord af te reizen.

Testen, Testen en nog eens Testen.

Nu een groot gedeelte van de Nederlanders al een vaccinatie hebben gehad, denken wij dat het risico niet al te groot is om te reizen. We testen in Nederland en voordat we terugreizen en weer in Nederland. Testen is de enige manier om uit te sluiten dat we besmet zouden zijn! Mark heeft gelukkig zijn vaccinatie al gehad en dat beperkt voor onszelf ook het risico. We doen er alles aan om veilig en goed voorbereid naar The Gambia af te reizen.

De langste tijd ooit.

We gaan voor de 10de keer! Dat is al een feestje waard, maar deze keer zal ook nog eens extra bijzonder worden. Nu we ruim 1,5 jaar niet geweest zijn, kunnen we ons niet voorstellen hoe groot de kinderen zijn geworden. We hebben de eerste helft van de basisschool ├╝berhaupt nog niet eerder gezien, dus we zijn ontzettend benieuwd en er moet natuurlijk heel veel besproken en gepland worden. En de belangrijkste vraag? Hoe is de situatie in The Gambia eigenlijk?

Niet alleen zal het gaan om het weerzien met de leraren en kinderen, maar vooral ook om de ontwikkelingen. Ontwikkelingen die stil liggen, enkele die toch doorgegaan zijn en het maken van vervolg plannen. Aangezien we zo lang niet geweest zijn hebben we besloten om dit keer bijna drie weken te gaan! Eerder zijn we nog niet zo lang geweest.

Reageren is niet mogelijk.