De afgelopen maand

De afgelopen maand

Nu we inmiddels alweer ruim een maand verder zijn sinds ons jubileum, is het weer tijd voor een update! Wij praten je graag bij over de laatste ontwikkeling op onze school en in The Gambia. De brilleninzameling resulteerde in gigantisch veel brillen. De 60 bananendozen zijn nog onderweg. Wij hopen binnenkort zelf weer naar The Gambia te gaan.

Brilleninzameling

Brillen op sterkte – de actie werd opgezet door Grandcafé ‘t Gelagh. Dit resulteerde in een succesvolle en mooie inzameling met meer dan 400 gebruikte brillen op sterkte! Deze brillen staan klaar in bananendozen om binnenkort verstuurd te worden. Samen met andere banendozen die nog nabezorgd werden na onze bananendozen actie.

Doordat de brilleninzameling ook opgepikt werd door Hans Anders konden wij ons beter voorbereiden voor een goede uitvoering van deze inzameling. Zo hebben we met het Brikama District Hospital in The Gambia een afspraak kunnen maken. Een opticien van het Brikama District Hospital is inmiddels bij ons op school geweest en heeft voor iedereen die een bril nodig heeft oogmetingen verzorgd. Deze oogmetingen worden de komende week verstrekt aan Hans Anders voor 25 nieuwe brillen op sterkte.

Lees hier meer over de actie!

60 bananendozen

De bananendozen werden verstuurd in container 245. De container ligt al enige tijd voor de kust van The Gambia. Naar alle verwachting zou deze eind april moeten aankomen in de haven van Banjul. Echter heeft het vrachtschip vertraging opgelopen. Deze week is het waarschijnlijk écht zover. Onze leraren worden geïnformeerd zodra de container in de haven is gelost. Vanaf dan kunnen de bananendozen naar school en alle spullen worden dan uitgedeeld aan de kinderen, leraren, ouders en op school! Uiteraard houden wij je hiervan op de hoogte.

Lees meer over de actie die wij begin dit jaar opzetten.

Eindelijk naar The Gambia?

Nu de versoepelingen in Nederland steeds zichtbaarder en duidelijker worden, wordt het voor ons tijd om ons te beraden over een reis naar The Gambia. Wij gaan naar school! Na ruim 1,5 jaar niet in The Gambia geweest te zijn is het gemis enorm groot. Daarbij zou het voor onszelf goed zijn om het gevoel waarmee wij deze stichting voortzetten te blijven onderhouden. Wij merken bij onszelf dat het steeds moeilijker wordt, de afstand is groot en het contact verloopt enkel via WhatsApp. We willen de leraren graag weer zien, nieuwe plannen maken en vooral de kinderen in onze armen sluiten! Daarnaast is het hoogtijd om nieuwe en duidelijke afspraken te maken, voor het continueren van onze stichting. Medio Juni hopen wij de reis te kunnen maken.

oktober 2019 was onze laatste reis naar The Gambia, een unieke reis waarbij Vivi en Dirk deelnamen aan de Antwerpen-Banjul Challenge.

Het jubileum

Ons 4-jarig jubileum konden wij niet vieren. Nu is het ook geen bijzonder jaartal, maar toch hadden we dit jubileum graag anders gezien. Door de maatregelen wisten wij hier een andere draai aan te geven en ontwikkelden wij het magazine Glimlach, met prachtige bijdragen van sponsoren en bedrijven. Heb jij het magazine al gelezen? Wil je het nog eens doorlezen? Klik hier voor het magazine!

Tweede helft van de basisschool

Door schaarste zijn de prijzen in The Gambia enorm gestegen. Dit leidt tot het gevolg dat de leraren op de rem trappen voor wat betreft de verdere bouw van de tweede helft van de basisschool. Een zak zand is in prijs verdrievoudigd en hierdoor komen wij in de knel met onze begroting. Volgens de leraren heeft dit alles te maken met de maatregelen rondom de pandemie. Zij verwachten gelukkig dat dit slechts van korte duur is.

In de tussentijd gaat bij ons de inzameling gewoon door. Jij kunt bijdragen aan de bouw van de tweede helft van de basisschool, door een financiële gift te doen. Deze gift komt 100% ten goede aan de bouw van de basisschool. Via onze partner Geef.nl kun je gemakkelijk online doneren of via onze bankgegevens:

RABOBANK IBAN: NL58RABO0319052478 T.N.V.: Smiling Child of The Gambia O.V.V.: Bouw 2de helft basisschool

Voor iedere bijdrage groot of klein zijn wij je ontzettend dankbaar en samen zorgen wij ervoor dat (kans)arme kinderen een kans krijgen op een betere toekomst! Ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! Steun ons.

Reacties zijn gesloten.