Schip Ahoy

Schip Ahoy

200 stoeltjes, 200 tafeltjes; bureau’s en archiefkasten!

“Schip Ahoy!” Het moet gaan gebeuren. Na veel verschillende manieren geprobeerd te hebben, hopen wij op jouw steun te kunnen rekenen. Na 5 december hebben we besloten om ons project door te zetten. We willen elke mogelijke steun aangrijpen om onze “stoomboot” deze container vol schoolmeubilair te laten bezorgen.

Dankzij de inzet van Havee Meubelen, Gispen en Presikhaaf. Is het gelukt om ruim 200 stoeltjes, 200 tafeltjes, bureau’s, bureau stoelen en archiefkasten bij elkaar te krijgen. Een grote gigantische 40ft HD container vol. Hier zijn we enorm dankbaar voor, maar het project gaat verder. Hoe krijgen we dit allemaal in Gambia?

Inmiddels staan deze prachtige spullen al weer 2 maanden opgeslagen! Na lang en uitgebreid onderzoek is gebleken dat het verschepen via MCM Shipping de meest voordelige optie is om de container te verschepen. Alles bij elkaar komen we uit op een totaal bedrag van ca. € 3000,00.

Jacco en Mark met de kleuterklassen 1a en 1b.

Specifiek zouden we jou willen vragen om ons hierin te steunen. We willen niet dat het ten kosten van de reguliere sponsorgelden gaat. Wij hopen dat jij ons wilt 
steunen (of misschien ken je wel mensen die ook graag aan ons doneren of ons willen helpen) met een financiële bijdrage. Om deze bijdrage zo duidelijk mogelijk te splitsen in onze boekhouding zouden wij je willen vragen om een donatie te doen onder vermelding van: “Container” ten name van Smiling Child of The Gambia op IBAN: NL58RABO0319052478 met Swiftcode: RABONL2U. 

Al onze resultaten zijn terug te vinden onder de nieuwsitems. Graag sommen wij onze succesvolle projecten nog even op:

  • Nieuwe afsluitbare ramen om meer licht voor de kinderen te genereren in de lokalen.
  • Nieuwe plavuizen vloeren in de lokalen zodat de kinderen geen les meer krijgen op zandvloeren.
  • Het dak is volledig gerenoveerd met daarin licht doorlatende platen.
  • De waterpomp is vervangen.
  • Een nieuw toiletgebouw met stromend water met daarin aparte ruimtes voor jongens, meisjes, leraren en gasten. Tevens is er een douche geplaatst.
  • Reinigingsmaterialen zoals chloor, maar ook een dweil, bezems, etc.
  • Zorgen voor nieuwe werkschriften en lesmateriaal
  • Het gebouw is zowel binnen als buiten opnieuw gestuct, geverfd en beschilderd.

Wij hopen met jouw bijdrage voor deze container, de compleet nieuwe schoolinrichting in Gambia te krijgen! Help jij ons mee?

Een extreem voorbeeld van de huidige stoeltjes.

Ieder kind moet kunnen leren. Met een Glimlach! Steun ons.

Reageren is niet mogelijk.