Schoolreis naar het strand in The Gambia.

Schoolreis naar het strand in The Gambia.

Voor sommigen was het de eerste keer, een bezoek aan het strand. Voor anderen aten ze voor het eerst frietjes met mayonaise en curry! Wat een belevenis was deze dag. Zo bijzonder dat we dit voor de kinderen konden doen.

Afgelopen zondag, genoten wij met 20 kinderen en onze leraren van het strand. Voor het eerst gingen de kinderen echt op schoolreis. Natuurlijk was het wel even nadenken hoe we dit gingen regelen, het liefste zouden we alle kinderen meenemen, maar de zee is daarvoor te gevaarlijk. We besloten dat de leraren maximaal 20 kinderen mee mochten nemen uit de basisschool. En iedere volwassene had 2 kinderen onder zijn hoedde, zodat er genoeg toezicht zou zijn op de kinderen.

De kinderen worden steeds persoonlijker naar ons

Het werd een magische dag. Bij aankomst aan het strand waren de kinderen al enorm opgewonden, wat een belevenis. Velen van hen waren nog nooit op het strand geweest. Sainey gaf les aan de kinderen en vertelde over de Atlantische Oceaan “Water verbindt het land over heel de wereld”. Zo moesten de kinderen uit de lesstof die ze eerder hadden gekregen vertellen wat er zich onder water bevindt. De meesten van deze kinderen zijn net 10/11 jaar. En alles moest in vloeiend Engels natuurlijk.

Voor ons was dat een hele fijne bijkomstigheid en konden we goed met de kinderen converseren en het écht heel leuk hebben met elkaar. Zo merkten wij dat kinderen steeds aanhankelijker en persoonlijker worden naar ons. Ze vertellen over hun families, gezinnen, leefomstandigheden, de problematieken die zich voordoen in het gezin en vooral wat ze graag willen en wensen. Voor ons werd het eveneens een heel indrukwekkende dag.

Europese Snack!

We sloten de dag af met frietjes bij Justice Bar & Restaurant. Een luxe Europese snack, zoals ze dat hier in The Gambia noemen. Dat is ook niet zo gek als je je realiseert dat de meest kinderen enkel en alleen rijst kennen. Ze hadden frietjes nog nooit gegeten en wisten niet van het bestaan af van mayonaise of curry. Na het eten kregen wij een hele grote knuffel, voldane en dankbaar gezichtjes stapten in het busje terug naar huis, Lamin-Kerewan.

Sponsorkindjes; help ze bij hun toekomst!

Van jong tot oud leven ze in arme gezinnen. Toen wij startten met de actie om sponsorkindjes te helpen bij hun schoolgeld, waren we heel enthousiast! Het is ongekend en bijzonder om te weten dat er een kind namens jou een kans heeft op een betere toekomst. Als stichting doen wij ons uiterste best je een rapportje en foto’s toe te sturen van de kinderen, toch blijven we afhankelijk van de WiFi mogelijkheden en het verschil in cultuur. Nu we deze weken weer geweest zijn hebben we kunnen zien dat 100% van het gesponsorde schoolgeld ook terecht komt ten behoeve van de kinderen. Hierdoor verzekeren wij je dat jouw bijdrage voor het schoolgeld van een kindje ook daadwerkelijk bij het sponsorkindje terecht komt!

Er zijn tal van stichtingen die zich richten op armoede bestrijding en het ontwikkelen van een land. Onze stichting valt hier eveneens onder, maar dan specifiek gericht op onderwijs voor meisjes en jongens. Het is ons doel dat als deze kinderen straks volwassen zijn, dat ze ons komen opzoeken in The Gambia en vertellen dat ze een prachtige baan hebben of zelfs hun droom hebben kunnen verwezenlijken en dokter of kleermaker geworden zijn.

Help jij onze sponsorkindjes bij hun toekomst? Start vandaag en wij zorgen ervoor dat je een zorgvuldig geselecteerd kindje of kinderen toegewezen krijgt.

Enkele foto’s van deze leuke en bijzondere dag.

Reageren is niet mogelijk.