Smiling Child Education Center

Smiling Child Education Center

Op maandag gingen we eindelijk naar school. We werden die ochtend door onze taxi opgehaald en reden met Yus mee naar school. Eenmaal in het dorp aangekomen stond ons daar een grote verrassing te wachten. Alle kinderen stonden buiten op straat op ons te wachten in de hitte van maar liefst 35 graden.

Blikken van herkenning.

Blikken van herkenning werden uitgewisseld met een aantal kinderen, maar vooral ook de kleutertjes die we ruim 20 maanden moesten missen waren enorm verbaasd. Voor het eerst zagen ze blanke mensen en dat is toch best wel even schrikken voor sommigen. Anderen liepen meteen op ons af zodra we de taxi waren uitgestapt.

In een optocht liepen Mark en ik gezamenlijk naar de school. De optocht werd begeleid door een bandje met Djembe’s. Zingend en klappend liepen we door het door naar de ingang van het schoolterrein. Waar we al snel gezamenlijk naar bieden liepen.

Traditionele dans en welkomstliedjes

Vandaag zouden we eindelijk de basisschool zien. Ook Amadou (landeigenaar) is aanwezig en hij gaf ons een warm welkom. Eenmaal op het schoolplein stond er nog een ander welkom voor ons gepland, de kinderen dansten onder de cashewnotenbomen. Er werd gezongen en speciale welkomstliedjes werden voor ons gezongen. De oudste klas (groep 3 basisschool) gaf een voorstelling van traditionele dans. Het was fijn om eindelijk weer terug te zijn!

Het dak en het vierde klaslokaal, moeten nu écht!

Yafatou in de klas.

Voor de allereerste keer zagen we dan nu eindelijk de eerste helft van de basisschool. Fantastisch, ruime lokalen en veel ventilatie door de grote ramen. Ook de kleuterschool staat er op het eerste oog nog netjes bij. Echter begint het dak, dat we ooit deels vervangen hebben, nu echt kuren te krijgen. Er zijn gaten in gekomen en sommige platen liggen los. Met het naderende regenseizoen moeten we hier écht iets aan doen.

Dat geldt ook voor de tweede helft van de basisschool, want vanaf september gaan de kinderen uit klas 3 naar klas 4. Op dit moment staat het vierde klaslokaal helaas nog niet. Dit komt omdat de prijzen van de grondstoffen duur zijn. Toch gaan we proberen deze week hierin te onderhandelen, zodat we ook hiermee door kunnen.

Draag je een steentje bij? Leg jij het dak? Help je mee?

De kleuterschool

Voor deze beide investeringen zitten we helaas in een nogal ongunstige tijd. Het coronavirus zorgt ervoor dat de aanvoer van grondstoffen enorm duur is. Hierdoor loopt ons budget anders dan verwacht. Daarbij is ook het dak van de kleuterschool een tegenvaller. Wij hopen dat jij ons wil helpen. Samen zorgen we ervoor dat deze kinderen kunnen leren in een fijne omgeving, op weg naar een betere toekomst.

Dineren kan direct per transactie via: Smiling Child of The Gambia IBAN NL58RABO0319052478 met SWIFT RABONL2U O.V.V. “Het dak kleuterschool” of “vierde klas basisschool”.

Tevens is het ook mogelijk om direct online te doneren via, Geef.nl. Wij zorgen ervoor dat 100% van jouw gift ten goede komt aan het doel van onze stichting en aan de kinderen! Steun ons en wij houden je op de hoogte over de ontwikkelingen.

Bekijk ook onze andere donatie mogelijkheden.

Reageren is niet mogelijk.