We genieten ook in The Gambia.

We genieten ook in The Gambia.

Ondanks dat er na 20 maanden veel op de agenda staat om te doen en te ondernemen genieten we natuurlijk ook. Zo gaan we dikwijls, wanneer de tijd het toelaat, naar het strand. We genieten dan van de uitgestrekte stranden, de palmbomen en de mensen.

Een dag aan het strand in The Gambia is nooit hetzelfde!

Voor ons als westerlingen is het net één grote attractie, maar je hoeft er geen ticket voor te kopen! Als je wil, dan hoef je je niet te vervelen. Naast het lezen van een goed boek, kun je hier ook volop ander vertier beleven.

De vissers nodigen je graag uit bij het ophalen van de netten. Dikwijls levert dit een mooie vangst op en dan vertellen de vissers over de vangst in de netten. Erg leuk om eens mee te maken.

De jockeys rijden af en aan over de uitgestrekte stranden en door de branding. Een prachtig gezicht als een jockey op zijn Arabier voorbij komt galopperen. Wil je ook een ritje maken? Dat kan natuurlijk. Daarmee maak je niet alleen een fantastische rit over het strand, maar je draagt ook nog eens bij aan de verzorging van het paard.

De fruitdames vermaken je graag met een heerlijk smoothie of overheerlijke fruitschaal. De lekkerste tropische fruitsoorten komen voorbij. Van de bekende citrusvruchten tot verse mango’s, papaja’s en  meloenen. En vergis je niet in de grote van je portie! Het is meer dan een volledige lunch en rijk aan vitamines.

En net als in andere landen heeft iedereen zijn ‘business’ op het strand. Zo komen er mannen voorbij met prachtige namaak horloges, portemonnees en sieraden. De vrouwen verkopen je graag de prachtigste kleurrijke omslagdoeken, arm- en enkelbandjes.

En naast dat alles is het gewoon heel fijn om even een plek voor jezelf te zoeken op het strand. Weg te dromen bij het zien van alles wat erop het strand gebeurd of te genieten van de Atlantische Zee en diverse vergezichten.

The Smiling Coast of Africa.

Niets voor niets wordt het kleinste landje van West Afrika “The Smiling Coast of Africa” genoemd. En dat merk je al gauw genoeg wanneer je hier aankomt. Een aanrader voor de echte toerist of voor de verantwoordelijke toerist die graag bijdraagt aan een mooi project.

Reacties zijn gesloten.