Welkom Dion Jordens

Welkom Dion Jordens

Dion Jordens

Een speciaal welkom aan Dion Jordens. In juni 2022 zal Dion zijn stage doen voor zijn tweetalige opleiding. Een mooie manier om de wereld te ontdekken en bij te dragen aan de kinderen op onze scholen: Smiling Child Nursery & Lower Basic School.

Dion stelt zich graag alvast even voor:

Hallo, ik ben Dion en ik ben 16 jaar. Ik woon in Hengelo en zit nu op het Montessori College Twente. Ik zit nu in de 5de klas VWO TTO. Dit betekent dat ik al mijn lessen in het Engels heb. Het doel van TTO is dat ik een ‘wereldburger’ van mezelf maak. Hieruit volgt ook de mogelijk om helemaal alleen een stage in het buitenland te volgen. Dit is The Gambia geworden. Ik heb altijd al buiten Europa willen reizen. Dus daarom is dit voor mij een supermooie kans waar ik mij erg op verheug. Ik zal hier van 17 juni tot 1 juli zijn.

Waarom heb je gekozen voor The Gambia?

De reden waarom ik in The Gambia mijn stage wil doen komt voort uit het feit dat ik een kans heb gekregen om bij te dragen aan een project in Lamin waarbij een basisschool is opgezet met het doel iets te betekenen voor de gemeenschap en de kinderen. Ik ben heel erg benieuwd naar hoe het dagelijks leven eraan toegaat in The Gambia. En daarnaast ben ik ook benieuwd naar de verschillen in onderwijs en cultuur vergeleken met Nederland. Ik hoop ook dat ik veel van het land kan gaan ontdekken. Ik heb me natuurlijk al veel ingelezen over het land en de verschillende culturen die er leven maar om het in het echt te gaan beleven en zien is geweldig. Ik hoop dat ik van deze ervaring veel ga leren en het een super leuke levenservaring en herinnering wordt.

Met welk doel ga je naar The Gambia?

Naast het leven in The Gambia heeft mijn stage een persoonlijk doel het toekomstplan voor school verder vorm te geven. Hiermee hoop ik zelf een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van de school, de kinderen en de leraren.

Hoe kan men jou volgen tijdens je stage?

Tijdens mijn stage in Gambia zal ik een blog bijhouden van mijn ervaringen, mijn belevenissen en wat mij daar bezighoudt. Hier kan iedereen mij dan volgen. Ik kijk er enorm naar uit om naar The Gambia te gaan en kennis te maken met de mensen en het land.

Reacties zijn gesloten.