Voor de 13de keer in The Gambia

Voor de 13de keer in The Gambia

Meestal vliegen wij in Juni naar The Gambia en zo ook dit jaar. Voor de 13de keer en maar liefst voor ruim 3 weken. Afgelopen week landden we op het vliegveld van Banjul, Yundum Airport. Na de nodige controle en wachten op de bagage, sloten we eindelijk onze zoons Abdoulie en Muhammed weer in de armen. Wat een verrassing dat zij ons, samen met de leraren, op kwamen halen van het vliegveld!

We zijn ‘thuis’

Hoewel de stichting onze passie en gezamenlijk levenswerk is, voelt het ook écht als thuiskomen. De warme lucht, de cultuur, de mensen en alle avonturen die ons te wachten staan. Het voelt op recht als ‘thuis’-komen. Helemaal nu we afgelopen december officieel trotse ouders van Abdoulie en Muhammed zijn geworden. Bij aankomst realiseerden we dan ook pas écht hoe zeer we het leven hier en onze leraren en kinderen gemist hebben. In 5 jaar tijd hebben we een groot en liefdevol netwerk opgebouwd waar we ontzettend trots op zijn.

Deze reis is extra bijzonder, omdat we dit kunnen en mogen delen met de ouders van Mark. Zij zijn hier al 2 keer eerder geweest. Mede dankzij hen zijn wij onze stichting gestart. Nu 4 jaar na de laatste keer, kunnen zij zelf alle ontwikkelingen van onze beide scholen zien. En samen herinneringen maken.

Familiebezoek

Na een dag van acclimatiseren zijn we op zaterdag meteen naar Yus en Ndey thuis gegaan. Beide zijn zij leraar aan onze Smiling Child Nursery en Lower Basic School, en zijn zij een stel. En samen hebben zij onze kleine Marco. 60% Mark en 40% Jacco ;-). Oftewel Marco werd vorig jaar vernoemd naar ons allebei, inmiddels is hij bijna 1,5 jaar oud.

Bij Yus en Ndey thuis kwamen ook andere leraren van onze school om ons te verwelkomen. Zo kwamen Sainey, Isatou en Amadou langs om bij te praten en gezellig de ochtend door te brengen. Overigens wonen bijna alle leraren bij elkaar in dezelfde straat of wijk. En dat is natuurlijk erg handig, want zo gaan ze samen met elkaar naar school. Niet alleen werd er bijgepraat, ook werd er gezorgd voor een heerlijke Tapalapa en toen we ‘s middags terugkwamen kregen we een warme lunch.

Na de koffie zijn we namelijk naar de ouders van Muhammed en daarna naar Abdoulie gegaan. Bij beide gezinnen konden we bijpraten over de afgelopen maanden. Gelukkig gaat het met beide heel erg goed. De moeder van Abdoulie verwacht binnenkort weer een baby en zijn vader geeft nog steeds Engelse les in het voorgezet onderwijs. En bij Muhammed thuis is het stabiel, vader werkt hard als automonteur en zijn moeder zorgt voor de kinderen thuis.

De jongens stapten na het bezoek bij hun ouders bij ons in en zo reden we weer terug naar Yus en Ndey.

De kleuterschool & de basisschool

Tijdens de terugrit kwamen we langs onze Smiling Child Nursery & Lower Basic School. Meestal worden er op zaterdag sport en kunstlessen gegeven. Ousman was nog onderweg naar de school, hierdoor hadden we het terrein even voor ons zelf. Er werd vooral gebouwd aan de basisschool, want klaslokaal 4 en 5 zijn nu bijna klaar! Dat zou ook wel moeten, want in juli start écht het regenseizoen.

De kleuterschool is opnieuw gepleisterd, althans de gaten in de muren door het plaatsen van het nieuwe dak zijn gedicht! Dat is fijn en de leraren gaan zelf aan de slag om deze van de zomer te schilderen met elkaar.

Een kans om een verschil te maken.

In april 2017 zijn we onze stichting gestart vanuit de behoefte om een verschil te maken voor veel kinderen in The Gambia. Tijdens de jaarwisseling 2016/2017 kwamen we voor het eerst in aanraking met de erbarmelijke situatie van de school. Nu we druk aan het bouwen zijn, komt hier flink verandering in, maar de behoefte voor onderhoud en verdere ontwikkeling blijft!

Dat kunnen wij niet alleen, maar doen we samen. Help je mee? Je kunt éénmalig of maandelijks doneren. Iedere bijdrage groot of klein is weer een stap verder! Wij garanderen je dat 100% van jouw gift ten goede komt aan de doelen van de stichting.

Reacties zijn gesloten.