We zijn weer begonnen…

We zijn weer begonnen…

Na een heerlijke zomervakantie zijn we dan eindelijk begonnen. Hoewel wij hier een relatief mooie zomer hebben genoten in, was dat in Gambia wel anders. Dit jaar is het regenseizoen heftiger dan normaal, veel harde regenval en modderstromen zorgde ervoor dat de bouw van de basisschool is vertraagd.

Terugkomst op school

Afgelopen maandag (16 september) kwamen de kinderen weer terug naar school! Yes, we mogen weer! Het was een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes en natuurlijk het weerzien met de leraren. De kinderen aan de Smiling Child School zijn hartstikke blij weer naar school te mogen. Nou dat zijn wij (Mark en Jacco) ook! 8 weken zonder updates van school is best een groot gemis.

Gedachten die door je hoofd gaan als: “Gaat het wel goed? Hebben de kinderen het leuk? Er is toch niemand verongelukt tijdens de heftige regenval? Hoe kwamen de gezinnen het regenseizoen door? Geen daken die eraf gewaaid zijn of grote lekkages?” Ongetwijfeld is er best het één en ander gebeurd, maar zoals we deze week begrepen is iedereen weer veilig terug naar school.

De tweede klas

Voor het eerst hebben we een groep in de tweede klas van de basisschool. Dus bestelden wij nieuwe lesboeken, zowel taal als rekenen. De kinderen die individueel gesponsord worden, gaan voor het eerst dankzij hun eigen sponsor naar school! Hoe leuk is dat? Het afgelopen school jaar is iedereen overgegaan naar de nieuwe groep of klas! Spannend, weer een nieuw schooljaar en wat beloofd dat allemaal voor de stichting?

Het derde jaar

Mark en Jacco gaan het derde schooljaar in en als je de nieuwsberichten terugleest is er al ontzettend veel gebeurd en gedaan. Natuurlijk kunnen we dat niet alleen en hebben we dankzij onze trouwe sponsoren dit allemaal al kunnen en mogen realiseren. Hoe geweldig is dat! Maar onze droom is nog lang niet verwezenlijkt. Om het verschil te kunnen maken in de levens van alle kinderen in Lamin-Kerewan is er heel veel nodig. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en jij kunt ons hierbij helpen!

Maar liefst 7200 km

Onze vrienden Vivi en Dirk dragen hier onder andere ook aan bij. Zij vertrekken 5 oktober met een Mitshubishi Pajero 4WD richting Gambia, de Antwerp-Banjul Challenge. En helemaal voor onze stichting, hoe mooi is dat! Bij aankomst in Gambia zal de auto geveild worden, en de opbrengst hiervan gaat direct ten goede komen aan de school! Maar voor het zover is, kun je hun steunen met een bijdrage. Vanaf het moment als zij vertrekken komen zij na een avontuur van 20 dagen aan in Gambia. Wij zijn natuurlijk erg blij dat Dirk en Vivi dit voor onze stichting willen doen.

Dirk en Vivi kun je volgen via Smiling Child Challenge op Facebook.

Blijf op de hoogte

Het nieuwe schooljaar gaat weer een hoop te weeg brengen. Ook zullen wij jou weer goed op de hoogte houden, hou ons in de gaten want je kunt deelnemen aan acties, evenementen en natuurlijk een kindje individueel sponsoren. Abonneer je dus op onze nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws!

Reageren is niet mogelijk.