Donderdag op school

Donderdag op school

Jacco houdt zich bezig met het maken van foto’s voor de website en sociale media, zich omringend met alle kinderen, en van ieder moment op school extra genietend. Mark daarentegen houdt zich vooral bezig met administratie van financiën, reglementen en sponsoring en natuurlijk ook het genieten van de kinderen op school.

Zo deed Mark op donderdag de administratie op school en besprak deze met Yus:

  • De individuele sponsoring werd besproken en de financiële maandelijkse bijdrages per kind.
  • De maandelijkse donatie vanuit de stichting ten behoeve van het salaris van de leraren.
  • Voor onze informatie werden een aantal gegevens van de school aangevuld, waar onder de gegevens van de leraren.
  • De eerste dag kregen we te horen dat er twee kinderen niet naar school gingen door een onduidelijk reden. Vandaag informeerden wij naar hen, en heeft Yus beide kinderen, op ons aandringen, terug gehaald. Heb je dit gegeven gemist? Lees dan over de eerste dag.
  • Ook maakten we plannen voor volgende week. Zo gaan we maandag op bezoek bij een aantal individueel gesponsorde kinderen, om te zien en te begrijpen hoe zij leven als gezin zijnde. En het binnenhalen volgende week donderdag van Dirk en Vivi, die onderweg zijn met de Antwerpen-Banjul Challenge.
  • Natuurlijk werd ook de basisschool besproken, waarvan je eerder in het nieuws al meer kon lezen. Je leest het hier nog eens.
  • Als laatste overlegden wij een aantal financiële gegevens, en kreeg Yus van Mark een complete map met de school administratie.

Inzage in de financiële administratie geeft de school mogelijkheid te begrijpen hoe wij de sponsoring op orde hebben. Zodoende begrijpen ze ook wanneer wij wel of niet de juiste middelen hebben om bepaalde dingen te kunnen doen.

Toen wij in April 2017 begonnen met de stichting hadden wij niet verwacht dat het zoveel werk met zich meebracht. Daar hebben we ons flink in vergist. Tegelijk hadden wij ook niet verwacht dat wij er zoveel voldoening uit zouden krijgen. Het is in woorden niet te beschrijven hoe mooi het is om de ontwikkelingen op school te volgen, de kinderen te zien groeien en de veranderingen een feit te zien worden. Hier zijn wij ontzettend blij om en dankbaar voor!

Reacties zijn gesloten.