Zo’n 300 kinderen…

Zo’n 300 kinderen…

Waar we ooit begonnen met deze school op ongeveer 150 leerlingen is het aantal met de nieuwe aanwas van dit jaar gegroeid naar zo’n 300 kinderen. Er komen kinderen uit arme gezinnen uit de dorpen Lamin Village, Lamin Kerewan, Kombo Kerewan en nog een aantal wijken in de omgeving van de school. Met de komst van de basisschool groeit het animo voor onze school aanzienlijk.

Dat het animo stijgt is niet zo vreemd, want in de directe omgeving van Lamin Kerewan is er geen basisschool. Wij zijn ooit begonnen met het initiatief om de basisschool te bouwen, omdat wij hoorden dat kinderen soms wel een uur lang over zandpaden en onverharde wegen moeten lopen naar de dichtstbijzijnde basisschool.

We zijn enorm trots op de bouwvakkers en onze leraren. Zij hebben besloten, zonder met ons te overleggen (ze zijn er vanuit gegaan dat het goed is), dat de bibliotheek voor nu niet gebouwd wordt, en de focus wordt gelegd op de klaslokalen. Zo bouwen we dus op dit moment al 3 klaslokalen voor de basisschool!

Om de basisschool te kunnen bouwen is er veel geld nodig, namelijk zo’n € 4500,00 per klaslokaal. Dit wordt enkel gefinancierd door de eenmalige giften die we mogen ontvangen van particulieren en bedrijven. Wij hopen dat er bedrijven en particulieren zijn die ons graag verder helpen bij het vervolg van de bouw van de basisschool. Het zou ons enorm helpen, deze droom voor de kinderen te verwezenlijken!

Is jouw interesse gewekt, maar vraag je je af hoe je dit belastingtechnisch kunt verhalen? Wij verzorgen graag een factuur. Stuur ons dan een e-mail met het juiste factuuradres zodat wij een factuur kunnen opstellen. Onze stichting heeft de erkende ANBI-status, hierdoor zijn de donaties aan onze stichting belastingaftrekbaar.

In overeenstemming zijn er verschillende tegenprestaties (indien gewenst) mogelijk. Zo geven wij graag een presentatie over ons ervaringen en belevingen in Gambia, of een presentatie over de ontwikkeling van onze stichting en diverse projecten. Daarnaast kunnen wij altijd iets doen ten aanzien van logo vermeldingen en dergelijke.

Wij hebben jouw steun nodig! Want door jouw inzet is het mogelijk om de droom van deze kinderen te verwezenlijken! Help je mee?

Reageren is niet mogelijk.