Adama & Abiba Colley

Adama & Abiba Colley

Abiba Colley

Wij stellen je graag voor aan de zusjes Colley Adama is 4 jaar oud en Abiba is 5 jaar oud. Hun oudere zus Sirreh gaat al weer naar 1ste klas van onze nu nog geïmproviseerde basisschool gaat. Klik hier voor het filmpje van Sirreh.

Adama Colley

Bewust hebben wij ervoor gekozen geen kinderen aan de sponsoren toe te wijzen. Zodoende veroorzaken wij op school ook geen verschillen in de klassen, want iedereen is gelijk. De kinderen uit arme gezinnen worden door de stichting als eerste gesponsord. Wij zouden het niet willen dat straks verschillen in de klassen ontstaan, doordat kinderen specifiek gesponsord worden. Dan zou namelijk jaloezie ontstaan, terwijl wij juist een leuke en fijne schoolomgeving willen bieden. Wil je een kind sponsoren? Dat kan al vanaf € 5,00 per maand. Wij garanderen je dat 100% van jouw gift ten goede komt aan de kinderen in Gambia. “Sponsor een kind

Adama en Abiba gaan dus allebei naar onze school. Adama zit in groep 1a van de Smiling Child kleuterschool en Abiba zit al in groep 1b. Samen met hun zusje Sirreh gaan ze naar onze school. Hun gezin is enorm groot, want hun vader houdt er een losbandig leven op na. Naast hun moeder hebben de zusjes nog eens 5 stiefouders. Over het exact aantal broers en zussen hebben ze eigenlijk nog geen idee. “Wij zijn met ontzettend veel kinderen thuis!” vertellen de meisjes ons.

Ook is het lastig te zeggen of het echt hun broers en zussen zijn, want ook hun groot oom (oudste broer van hun vader) leeft op dezelfde compound en hij heeft ook met kinderen met 2 van de stiefmoeders van Adama en Abiba. De vader van Adama en Abiba zorgt met zijn oudere broer voor het inkomen, de moeders verkopen af en toe iets van het land, maar ze hebben veel moeite om de mannen te helpen met de kostwinning. Adama droomt ervan om verpleegster te worden en Abiba wil piloot worden. Beide vinden ze school ontzettend leuk en ze kunnen ook goed leren, net als Sirreh!

Wil jij de zusjes helpen bij hun toekomst? Dat kan, inmiddels worden er door de stichting al ruim 80 kinderen gesponsord. Jij kunt ons helpen ervoor te zorgen dat we nog meer kinderen kunnen sponsoren. Op school zijn er nu ruim 220 kinderen. Door kinderen te sponsoren zorgen we ervoor dat ze op school blijven, want als het gezin het schoolgeld niet kan betalen worden ze van school gestuurd. Jij kunt ons helpen iedereen op school te houden, zodat we ieder kind een betere toekomst kunnen bieden! Steun ons en “Sponsor een kind vanaf slechts € 5,00 per maand“.

Reageren is niet mogelijk.