Bananendozen onderweg naar The Gambia

Bananendozen onderweg naar The Gambia

Bananendozen actie 2022 onderweg naar The Gambia _ Smiling Child of The Gambia
88 Bananendozen

Vandaag, 5 februari, zijn alle ingezamelde bananendozen en een naaimachine onderweg naar The Gambia via “Gambia For You”. Na een maand lang is er vandaag een einde gekomen aan een geweldige actie “Spullen voor The Gambia“. Wij zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp bij het inzamelen van goed gevulde bananendozen. Het zal een enorme verrassing worden voor ruim 400 kinderen, leraren en ouders in The Gambia.

Update:

Inmiddels is het nummer van de container bekend: MRKU3395660. Dit nummer geeft aan dat de container onderweg is met MAERSK met een verwachte aankomst van omstreeks medio / eind april 2022 in de haven van Banjul.

Wederom bananendozen meer dan vorig jaar.

Het is weer gelukt om met elkaar meer in te zamelen dan vorig jaar (60 bananendozen). Ontzettend fijn, want ook het aantal kinderen op onze Smiling Child Kleuter- en Basisschool groet. Zo zijn we 5 jaar geleden gestart met ca. 150 kinderen op school en zijn er nu meer dan 400 kinderen op beide scholen.

In totaal zijn er nu maar liefst 88 bananendozen onderweg en een prachtige naaimachine. De 88 bananendozen zitten vol met spullen voor de school, kleding, tekenspullen, sportkleding en trainingsmaterialen. Daarnaast zijn er ook nog eens heel veel verzorgingsproducten mee gestuurd, zoals EHBO trommels, potten vaseline, zeep en shampoos.

Wanneer komen de bananendozen aan?

Het is nog niet duidelijk wanneer de bananendozen aankomen in The Gambia. Er staat een lange reis te wachten. Alle bananendozen zijn vandaag naar de transporteur “Gambia For You” gegaan. Zodra de bananendozen op de pallets zijn geplaatst wordt er een container gevuld. Eenmaal de container gevuld dan wordt deze opgehaald om vervolgens geladen te worden op een containerschip.

Dan gaat de reis van start. Naar verwachting duurt de reis met het containerschip zo’n 1,5 maand voordat deze dan uiteindelijk aankomt voor de haven van Banjul.

Onderweg zal het containerschip meerdere havens aandoen, waardoor de kans groot is dat er vertragingen ontstaan. Via de sociale media van de transporteur, volgen wij de container. Zodra het containerschip voor de haven van Banjul is, kan het nog enkele weken duren voordat de container door de douane is vrijgegeven.

Wij verwachten daarom dat de container niet eerder dan mei 2022 aankomt bij onze scholen in The Gambia. Volg ons via Facebook & Instagram voor de laatste updates!

Reacties zijn gesloten.