Een kleurrijke Kerst

Een kleurrijke Kerst

Nu wij in The Gambia zijn in deze periode beleven wij ook een bijzondere kerst. Kerst wordt hier uitbundig gevierd. Best wel apart als je je realiseert dat 95% van de bevolking Moslim is. The Gambia is een land waar respect voor elkaars religie en afkomst een grote rol speelt. Zo vieren de Moslims en de Christenen elkaars feestdagen.

Het grote kerstfeest

We zijn er eigenlijk zelf nooit bij, want wij reizen veelal op de momenten dat het geen toeristisch seizoen is in The Gambia. Dit keer wel, en zo vieren wij voor de allereerste keer Kerst met alle kinderen van school. Een bijzondere dag met veel muziek, dans, eten en drinken en vooral genieten van de uitbundig opgedofte kinderen. Zo’n kleurrijke Kerst hebben wij nog niet eerder mee gemaakt.

Jaarlijks organiseren wij een speciale Kerstactie, waarbij grote zaken rijst van 50kg gedoneerd worden aan de kinderen en hun gezinnen. Van 1 zak rijst kunnen de gezinnen gemiddeld een maand lang eten. Dit keer was dat anders omdat we door een capaciteitsprobleem op school besloten om niet alleen het 4de klaslokaal, maar ook het 5de klaslokaal te bouwen van de basisschool.

Het 5de klaslokaal sloot niet aan op onze begroting. We trokken de stoute schoenen aan om deze vooruit al te gaan realiseren. Echter kunnen we iedere hulp hiervoor nog gebruiken. Draag jij een steentje bij? Klein of groot? Iedere donatie is welkom en wordt enorm gewaardeerd. Wij garanderen je dat 100% van jouw gift besteed wordt aan de kinderen en de projecten van de stichting!

Enkele foto’s van het Kerstfeest

Het kerstfeest was een bijzonder moment. Er werd muziek gedraaid door de leraren, de kinderen dansten volop en er werd gekookt door de ouders. Alle kinderen kregen een grote schaal te eten met pasta, kip en verse groenten. En aan het einde kregen de kinderen ook nog eens een zak overheerlijke popcorn met kroepoek mee voor thuis. Met het kerstfeest sloten we het jaar af op school en genieten zij nu van een fijne kerstvakantie.

Reacties zijn gesloten.