In een oogwenk, dag 2021!

In een oogwenk, dag 2021!

Bananendozen

Sneller dan het licht, sneller dan een oogwenk … zo ging 2021 aan ons voorbij. Een overzicht van alle nieuwsberichten, acties en succesvol afgeronde projecten. In januari waren we gestart met de inzamelingsactie voor bananendozen (zo starten we deze ook in 2022!) ruim 60 bananendozen werden ingezameld, gesorteerd en verzonden.

Nieuwsberichten:

4-Jarig jublieum van Smiling Child of The Gambia

Glimlach

In april 2021 vierde de stichting haar 4de jubileum. Door de maatregelen was het geen feest. En ook aankomend jaar zal er naar alle waarschijnlijkheid nog geen feest inzitten. Wat dan wel? Daar gaan we nog op broeden. In ieder geval brachten we een digitaal magazine uit: Glimlach! Het magazine van Smiling Child of The Gambia. Dankzij bijdragen van sponsoren met advertenties en artikels kreeg het magazine nog meer leven! Het werd een uniek exemplaar.

Nieuwsberichten:

De eerste keer na ruim 20 maanden

De eerste schoolreis

In Juni durfden wij de stap te wagen. Na ruim 20 maanden niet bij de kinderen geweest te zijn konden we eindelijk weer. We gingen voor 2,5 week en het was een emotionele reis van weerzien, genieten en vooral zien wat we nog meer konden doen. De bananendozen stonden nog op ons te wachten, dus deze konden we zelf uitdelen. Het dak van de kleuterschool was aan vernieuwing toe, zeker omdat het regenseizoen in aantocht was. Ventilatoren in de klaslokalen zouden voor meer ventilatie zorgen. En we maakten drie bijzondere mini-documentaires.

Nieuwsberichten:

De 3 mini-documentaires

In september konden wij je eindelijk de 3 mini-documentaires delen. De mini-documentaires waren gemaakt in samenwerking met Creative360 Gambia. Dankzij sponsoren werden deze documentaires mogelijk gemaakt. Het werden drie unieke en mooie documentaires. Alle drie op een rij:

De 2de keer naar Gambia in november

Smiling Child Lower Basicschool met het 4de klaslokaal in aanbouw!

In oktober konden we starten met het bouwen van het 4de klaslokaal. Een maand later gingen Mark en Jacco weer naar The Gambia. Dit keer voor twee weken. In de eerste week kregen we al snel te horen dat er een capaciteitsprobleem was op school. Te veel leerlingen, te weinig lokalen. Het besluit werd genomen om een 5de klaslokaal te laten bouwen, terwijl er de financiële begroting nog niet compleet was. In de tweede week sloten Henk en Kitty bij ons aan. Met hen beleefden we mooie dagen op school en zij namen het initiatief om Ousman te steunen bij zijn plannen. Hij wilde twee voetbalteams van school organiseren en deze aanmelden voor de competitie.

Nieuwsberichten:

Kerst & Bananendozen

Met de feestdagen in aantocht vertelden wij je alvast dat we de Kerst op een andere manier vieren dan de gebruikelijke kerstactie. Tevens kondigden wij al de inzameling voor bananendozen aan vanaf 5 tot 30 januari 2022.

Nieuwberichten:

  • Deze kerst een bijdrage voor een blijvende kerstgift; word een vriend en de bananendozen: “Kerst & Bananendozen

Verrassing! We gingen zelfs een 3de keer!

Verrassing!

Onverwachts weer terug in The Gambia. 15 december waren Mark en Jacco 10 jaar samen. Mark besloot Jacco te verrassen met twee extra weken Gambia en wel tijdens de Kerst. Deze weken waren extra bijzonder, omdat de persoonlijke wens voor twee adoptiekinderen in vervulling ging. Tegelijk was er de mogelijkheid om een groots Kerstfeest voor alle kinderen op school te verzorgen. Dit jaar geen kerstactie in de vorm van zakken rijst, maar een blijvende kerstgedachten gedurende de feestdagen. Want iedere bijdrage is nog steeds nodig om het 5de klaslokaal te kunnen bouwen!

Nieuwsberichten:

Dankbaar voor alle steun en het vertrouwen!

2021 vloog voorbij en wat zijn we alle sponsoren, donateurs, bedrijven en iedereen die het beste voor heeft met onze stichting en de activiteiten ontzettend dankbaar. Dankzij jullie kunnen we hier het verschil echt maken! Dat realiseren wij ons extra nu we weer terugblikken op een geweldig mooi jaar.

Wij wensen iedereen een heel fijn, bijzonder en vooral een voorspoedige jaarwisseling. Dat 2022 beter in alle omstandigheden beter mag zijn dan 2021! Dat we met elkaar een gezonde en vooral liefdevolle 2022 mogen hebben. En dat we met een warm hart blijven zorgen voor deze kinderen, zodat zij een kans krijgen op een betere toekomst.

Veel liefs; namens het bestuur, vrijwilligers, de leraren, alle kinderen en hun gezinnen.
Mark en Jacco

Een kleurrijke kerst 2021

Reacties zijn gesloten.