Onverwachts in The Gambia

Onverwachts in The Gambia

We waren net terug van onze reis afgelopen november; “Tot ziens & dankjewel!” Eenmaal terug werden in Nederland al snel de nieuwe maatregelen aangekondigd. Zakelijk zou dat een streep door de rekening zijn, maar privé bood het kansen. Mark, besloot Jacco te verrassen om op 15 december nog 2 weken naar The Gambia te gaan. Speciaal voor de 10 jaar dat zij reeds samen zijn! Geweldig, want dan zouden we voor het eerst de kerstdagen hier vieren en konden we meteen verder met het realiseren met onze adoptie van Muhammed en Abdoulie.

Adoptieproces op afstand

Abdoulie (12) en Muhammed (9)

Het adoptieproces was afgelopen november al in gang gezet. Tussentijds hebben wij diverse documenten aangeleverd om de voorbereidingen voor het adoptieproces te realiseren. Dit ging veel sneller dan verwacht, want de documenten waren allen binnen no-time netjes en geordend aangeleverd.

Wij wilden nog een stap verder dan alleen onze stichting hier in The Gambia, het moment dat wij startten met ons sponsorkindprogramma hebben wij zelf de zorg op ons genomen voor meer dan 25 kinderen, echter hadden wij met Muhammed (9 jaar) en Abdoulie (12 jaar) vanaf dag 1 een hele bijzondere band.

Beide hebben hier hun leven en dat willen we ook zo houden. Hun vrienden, familie en de cultuur hier, dat willen wij ze niet ontnemen. Wij willen puur ervoor zorgen dat een kans op een betere toekomst voor hen verzekerd is, door hen en hun ouders te helpen bij de financiële en materiële zorg. Dit geeft ons een diepere band met het land, de school en de prachtige projecten die we voor alle kinderen mogen doen!

We landden op woensdag 15 december en op vrijdag 17 december was alles rond. De hele dag zaten we in de auto van instantie naar instantie. En waar we ook kwamen kregen we te horen; “Dit is de allermooiste manier van adopteren!” We hadden namelijk bij de adoptie een speciaal ‘contact agreement’ opgesteld waarin duidelijk werd wat de omgangsvorm zou worden en op welke manier wij deze adoptie aan wilden gaan. Zo behouden de ouders de volledige verantwoording, maar zijn wij als ‘extra vaders’ bijgeschreven. Met als enige doel: de kinderen het beste geven van twee werelden!

De documenten werden officieel gemaakt en Muhammed en Abdoulie, mogen wij nu officieel onze zoons noemen! Onze reis startte met een bijzonder moment, waar wij nog lang aan terug blijven denken. Een herinnering en dankbaarheid die we blijven koesteren.

De projecten van de stichting

Het 4de en het 5de klaslokaal van de basisschool.

Natuurlijk zou het raar zijn als we hier zijn, dat we de tijd niet zouden besteden aan de stichting. En zo deelden we deze weken vele berichten via Facebook en Instagram. Met de Kerst in aantocht hadden we normaliter een rijstactie gepland staan, dit jaar is dat even anders. Afgelopen november maakten we een voorsprong op de bouw van het 5de klaslokaal, echter is de financiële begroting hiervoor nog lang niet rond.

Zo besloten we met kerst de aandacht te vestigen op het 5de klaslokaal, want ieder kind moet kunnen leren. Met een glimlach! Een bijdrage aan het 5de klaslokaal zal een blijvend kerstgeschenk zijn voor de kinderen, leraren en de gezinnen. Veel sponsoren gingen met onze gedachten mee en we kregen leuke donaties. Echter zijn we er nog niet! Dus ieder steentje die jij kan bijdragen, groot of klein, is hard nodig en wordt enorm gewaardeerd!

Door deze stap zijn momenteel het 4de en het 5de klaslokaal in aanbouw. Zonder al te veel te beloven, is het doel om deze twee lokalen eind januari / begin februari in gebruik te nemen. Wij hopen op jouw steun voor het 5de klaslokaal te mogen rekenen! Help je mee? Wij garanderen je dat iedere donatie 100% ten goede komt aan de kinderen, de school en de projecten van de stichting.

Help mee en geef deze kinderen een kans op een betere toekomst. Wij geloven dat onderwijs hiervoor de basis is, die deze kinderen absoluut verder helpt!

Reacties zijn gesloten.