Terugblik 2020

Terugblik 2020

Op zijn zachtst gezegd was het natuurlijk een raar jaar. Maar we kunnen ook wel stellen dat we aardig op de proef gesteld werden. Het jaar was in alle opzichten uitdagend en deed een groot beroep op ons vertrouwen en creativiteit. Al met al kunnen we terugkijken op een mooi jaar waarin veel doelen zijn gerealiseerd!

Natuurlijk hadden we dit niet gekund zonder de onvoorwaardelijke steun en het vertouwen van onze sponsoren. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat wij alleen samen met de sponsoren, al deze kinderen een kans op een betere toekomst kunnen bieden. Bedankt voor het vertrouwen!

Onze plannen om dit jaar naar The Gambia te gaan vielen al snel in duigen. Half maart werd de lockdown in Nederland en in The Gambia afgekondigd. Onze reis werd hierdoor niet meer mogelijk en meteen geannuleerd. We dachten nog; “Dan gaan we in oktober als dit alles voorbij is!” Daar kwam niets van in!

Dit jaar runde we de stichting vooral via WhatsApp. Soms weken geen contact, omdat de leraren geen credits konden kopen in The Gambia. De school ging dicht en op slot! Wat nu? De onzekerheid groeide even, maar dat ging al snel voorbij, want we mogen terugkijken op een positief jaar!

Positief? Absoluut want ondanks de beperkingen konden we deze uitdagingen realiseren:

  • De bananendozen arriveerden in The Gambia met teken- en schoolspullen, speciaal voor de kunstklas op zaterdag.
  • In samenwerking met CBS de Tamboerijn werd er een flessen inzamelingsactie gestart. De lege flessen werden door Rosanna en Jacco gedeponeerd en de statiegeld bonnen verzilverd.
  • In juni ontvingen wij een bericht van de leraren dat veel gezinnen geen voedsel meer konden kopen. Stel op sprong konden we een hele mooie rijstactie opzetten voor deze gezinnen.
  • In juli kregen we bericht dat de eerste drie lokalen van de basisschool opgeleverd werden! En we kregen een graag geziene gast op school, die we vervolgens Jama hebben genoemd!
  • Voor een nieuw schooljaar moesten nieuwe schoolboeken worden aangeschaft. In augustus werden de boeken aangekocht.
  • Na het schilderwerk was de eerste helft van de basisschool in september klaar voor gebruik.
  • Eind oktober kwamen er maar liefst 353 kinderen terug naar school om te beginnen aan schooljaar 2020/2021.
  • In november zijn we gestart met de Kerstactie 2020 voor voedselpakketten en zakkenrijst tijdens de kerstdagen.
  • In december werden ontzettend veel zakken rijst gedoneerd n.a.v. de Kerstactie 2020.

We zijn ongelofelijk dankbaar dat we dit met elkaar hebben volbracht! Bedankt voor alle steun in 2020 en natuurlijk gaan we door in 2021.

Reageren is niet mogelijk.